Мандатът на кмета на район Връбница“ Румен Костадинов е започнал ударно, призна

...
Мандатът на кмета на район Връбница“ Румен Костадинов е започнал ударно, призна
Коментари Харесай

Детската градина в Обеля 1 е сред приоритетите на настоящия кмет

Мандатът на кмета на регион „ Връбница “ Румен Костадинов е почнал стремително, призна самият той в колата на БНР-Радио София. Сред главните и незабавни задания е напредване на значими инфраструктурни планове, свързани с канализация, пътища, детски заведения и места за просвета и обучение.

Мостът на „ Бакърена фабрика “ предстои да бъде уголемен с още едно платно.

За „ Модерно предградие “ към момента се изготвя ПУП (Подробен организационен план), планува се публично разискване, по-късно следва отчуждаване на парцели за създаване обществени инфраструктурни уреди и облагородяване и терени.

Належащо е реновиране на читалището в „ Модерно предградие “ и свързване с канализацията. „ Болно ми е да виждам такава база да бъде оставена да се разрушава. Приемам това като персонална идея “, разяснява Костадинов.

Сред идните задания е и построяването на канализация във Волуяк. План за това има от 2012 година, само че с избрани причини той е отхвърлен за финансиране от Плана за възобновяване и развиване.

Планове са канализация ще бъдат обновени и подготвени за кандидатстване при опция за европейско финансиране.

Първата копка за детска градина в " Обеля 1 "  по време на предизборната акция и беше бутафорна, посочи още актуалният областен кмет. Детската градина още няма позволение за градеж, само че е измежду целите на локалната администрация. Заведението ще е с 12 групи, плувен басейн и огромен физкултурен салон. Ще бъде готово за 719 дни след започване на градежа.

Проектът на детска градина във „ Връбница 2 “ е на заключителен стадий, само че не е финализирана процедурата по отчуждаване на нужните терени.

Костадинов добави, че се обмисля построяването на паркинг до самата метростанция. Светофарната уредба до близкото кръстовище ще бъде усъвършенствана.

Улица „ Царевец “ - продължение от регион „ Надежда “, би трябвало да бъде довършена при обезпечаване на финансиране, тя ще даде трети метод за стигане от „ Обеля “ до центъра, с изключение на „ Ломско шосе “ и „ Сливница “.

Сред огромните планове в регион „ Връбница “ е продължението на Северната скоростна дъга, както и построяването на междинната метростанция в " Обеля ", която ще прави връзка с гарата и влаковете на БДЖ.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР